UPPFINNAREN

Sikau Tran är ursprungligen från Kina och kom till Sverige som fyraåring. Han är skaparen till den världsunika AMS Zonterapisulan som idag säljs över flera delar av världen.

Sikau har alltid varit en aktiv kille som höll på med massvis olika sporter som yngre. I Hässleholm är han välkänd för både hans ambition för träning som entreprenörskap.

Som liten älskade han att sporta men med åldern försvårades det på grund av olika värkar runt om i kroppen vilket tvingade honom att lägga av. Han har även sedan barnsben lidit av nedsjunkna fotvalv (plattfot) som gjorde det mycket smärtsamt för honom att gå och stå upp mer än 3 timmar åt gången. Med dessa smärtor i kroppen åkte han till Kina för att studera men också för att hitta lämpliga produkter och lösningar till sina besvär. Efter att ha fått prova ett par zonterapisliknade sulor i Korea ledde nyfikenheten honom till studier och forskning inom just zonterapi och akupunktur. Efterhand utvecklande Sikau tillsammans med certifierande akupunktörer och specialister inom området en sula med zonterapi- och akupunktureffekter kombinerat med traditionell kinesisk medicin. Idag är sulan under ständig utveckling och den senaste och främsta zonterapi- och magnetsulan på marknaden Foot Points AMS 350 Zonterapisula.

År 2009 uppfann han AMS Zonterapisula när han var i Kina och idag är sulan mönsterskyddad och därmed helt unik. Foot Point har både kontor i Sverige och Kina. Försäljningen sker i hela världen och vidareutveckling av AMS sker i Hangzhou, Kina. I Foot Point´s kontor och laboratorium i Kina studeras och utvecklas olika akupunktur- och zonterapiprodukter som säljs på vår hemsida och hos våra återförsäljare.

Sikau Norra Skåne

Namn: Sikau Tran

Namn: 44 år

Från: Född i Kina, kom till Sverige år 1985, uppväxt i Hässleholm

Yrke: Egenföretagare. Driver företaget Foot Point

AMS stands for Acupuncture Massage Sole

VIDAREUTVECKLING

Sikaus forskning är baserad på TDM (Traditionell Kinesisk Medicin) och zonterapi. Utvecklingen utgick från början från hans egna problem och besvär.

Sikau

1. Sikaus besvär

Sen Sikau var liten har han haft problem med sin egna fothälsa såsom smärta på grund av nedsjunkna fotvalv. Detta väckte hans intresse för akupunktur och zonterapi år 2009. Samma år upptäckte han zonterapi och fick även sin första akupunkturbehandling.

Akupunktur

2. Studier inom akupunktur

År 2010 började Sikau studera akupunktur och zonterapi som han sedan fördjupade sig inom när han var i Kina. Han lärde sig hur man masserar och stimulerar kroppen för att få en övergripande förståelse för zonterapi och akupunktur. Med hjälp av denna kunskap har han varit med och tagit fram AMS Zonterapisula.

Utveckling

3. AMS i Sverige

Idag forskar och utvecklar Sikau fortfarande AMS Zonterapisula tillsammans med akupunktörer och specialister i Kina. AMS blev år 2011 mönsterskyddat och därmed började marknadsföringen och försäljningen på olika mässor runt om i landet. Under AMS första mässa som ägde rum i Kristianstad såldes drygt 330 par sulor.

Nöjda kunder

4. Nöjda kunder

AMS hjälper idag ett stort antal människor till en bättre hälsa och därmed ett bättre liv. Fler och fler upptäcker och intresserar sig i AMS och stödjer vår verksamhet och forskning. All uppskattning är vi på Foot Point evigt tacksamma för och detta motiverar oss till att utveckla en ännu bättre AMS Zonterapisula som kan hjälpa människor till ett ökat välbefinnande.

INTERVJU MED SIKAU

Du är ekonom och systemutvecklare, hur kommer det sig att du utvecklade AMS Zonterapisula och startade eget?

Som ung hade jag stora problem med smärtor och detta hindrade detta mig från att delta i aktiviteter vilket var mycket jobbigt under denna tid. När jag studerade på högskolan i Kalmar och Göteborg kom jag i kontakt med olika människor som hade liknande smärtproblem som mig. Jag började så småningom lägga märke till att det var många fler än jag själv som led av samma hälsoproblem som mig om inte allvarligare besvär.

Efter mina studier i Sverige tog jag chansen att åka till Kina för att studera vidare och i samband med detta började jag studera kinesiska läkekonster och akupunktur som jag hade hört mycket gott om av människor runt omkring mig. Efter ungefär ett halvår i Kina provade jag ett par zonterapi-liknade sulor från Korea och de fick mig att må så mycket bättre då mina smärtor försvann helt efter ett par timmars användning dagligen efter bara ett par veckor. Jag började bli mer och mer nyfiken och efter att ha studerat och forskat inom området vidareutvecklade jag AMS Zonterapisula tillsammans med erfarna akupunktörer och specialister. Därefter fick drygt hundra personer testa dem och redan efter ett par veckor fick jag mycket god respons från testpersonerna. Sammanfattningsvis mådde testpersonerna mycket bättre efter att ha använt sulorna då många kände en förbättrad kroppslig skillnad. Med veckorna fortsatte den goda responsen att komma in och fler och fler tackade mig med allt ifrån långa brev till blombuketter. En kund jag aldrig kommer att glömma var en äldre dam som grät samtidigt som hon tackade mig för sulorna som jag hade utvecklat. Denna händelse gjorde ett stort avtryck på mig då jag insåg hur mycket jag faktiskt kunde hjälpa människor med AMS Zonterapisulor. Damen och hela händelsen berörde mig så djupt så att mina ögon också började att tåras efteråt när jag insåg hur sulorna hade förändra hennes liv.

Utav dessa hundra personer som testade mina sulor var det endast 2 personer som var missnöjda med AMS Zonterapisulor. 92 procent tyckte att sulan hade gjort en positiv skillnad genom att minska eller ta bort smärtor helt. Resterande 6 procent tyckte att vår zonterapisula inte hade gjort någon större skillnad men var väldigt sköna att använda.

 

Varför har du kontor i Kina?

Vi har både kontor och laboratorium i Kina/Hangzhou för att underlätta för forskningen då akupunkturens och zonterapins centrum befinner sig just där, samt för att hitta professionella samarbetspartner i Kina.

 

Hur många sulor har ni sålt sammanlagt?

Jag har ingen siffra på rak arm då det dagligen säljs ett stort antal av våra AMS Zonterapisulor. Men det jag kan säga är att antalet sålda sulor är stort och kommer förhoppningsvis och troligtvis bli större med tiden. Men det viktigaste är att sulorna faktiskt hjälper människor som är i behov av hjälp vilket det har visat sig göra och det är jag väldigt glad över.
Det glädjer mig att fler och fler människor upptäcker sulorna och uppskattar dem, för det blir som ett kvitto att vi har lyckats att få folk att må bättre.

 

Er logo innehåller ett kinesiskt tecken, vad betyder det?

Tecknet 穴 betyder “akupunktur” på kinesiska. Det är lätt att komma ihåg eftersom det syftar direkt på kinesisk akupunktur. Loggan är en röd cirkel med ordet 穴 inuti. Rött står för eld på kinesiska – eld är en beskrivning av Yin och Yang – en princip som förklarar samspelet mellan motpoler som uppehåller och skapar liv.