Zonterapi i foten

Zonterapi i foten

Zonterapi i foten bygger på uppfattningen att våra fötter innehåller specifika punkter som speglar olika delar av kroppen. Genom att trycka eller massera dessa reflexpunkter, som tros ha en direkt koppling till olika organ och kroppens energikanaler, kan man påverka kroppens energibalans, stimulera läkning och stärka välbefinnandet. Nedan följer några anledningar till varför denna form av zonterapi kan vara särskilt gynnsamt:

 • Stimulering av kroppens läkningsprocess: Genom att behandla specifika punkter på fötterna tros zonterapi kunna uppmuntra kroppens naturliga läkningsmekanismer, öka blodflödet och energin till korresponderande organ och system.
 • Avslappning: Behandling av fötterna genom zonterapi kan vara särskilt avslappnande, vilket kan hjälpa till att minska stress och spänning, vilket ofta bidrar till fotsmärta.
 • Förbättrad blodcirkulation: Genom att fokusera på fötternas zoner kan zonterapi boosta cirkulationen, vilket gynnar transport av näringsämnen till områden som behöver läkning.
 • Direkt smärtlindring: Många rapporterar att de känner en omedelbar lindring av fotsmärta efter en zonterapisession, vilket kan bero på kroppens egen frisättning av smärtlindrande ämnen.
 • Holistic syn på fotens hälsa: Genom att behandla hela foten som en karta över kroppens olika delar kan zonterapeuter adressera underliggande orsaker till smärta och obalans, snarare än att enbart behandla yttre symptom.

Zonterapi – Från antikens ursprung till modern acceptans

Zonterapi, även känd som reflexologi, kommer ursprungligen från gamla kulturer som Kina och Egypten där den var en populär behandling. Även om den liknar akupunktur och var viktig i traditionell kinesisk medicin, blev den mer känd i väst först på 1900-talet. Nu är zonterapi inte bara populär här, utan används även i modern sjukvård och på många sjukhus. Dess popularitet har också lett till fler utbildningar och specialistkliniker inom området.

Många har provat annat utan framgång

Zonterapi framstår som en unik kraft inom naturliga behandlingsmetoder. Många individer har försökt en mängd olika behandlingsmetoder, mediciner och andra naturliga alternativ utan framgång, men har upplevt påtaglig förbättring med zonterapi. Det är inte ovanligt att höra från nöjda kunder att de önskar att de hade utforskat zonterapi tidigare. Många säger att om de hade prövat zonterapi tidigare, skulle de ha undgått många av de besvär de tidigare stått ut med.

Zonterapi vid fotsmärta – Vad kan man förvänta sig?

Fotsmärta kan göra vardagen svår, och många har problem med att göra sina vanliga sysslor eller njuta av sina fritidsaktiviteter. Om du har ont i fötterna, kan zonterapi i foten vara en hjälp för dig. Att få zonterapi när man lider av fotsmärta kan vara en unik upplevelse, eftersom behandlingen bygger på stimulering av specifika punkter på foten. Zonterapi i foten fokuserar särskilt på dessa punkter för att erbjuda lindring. Här är vad man kan förvänta sig när man tar emot zonterapibehandling vid fotsmärta:

 • Initial komfort: För personer med fotsmärta kan tanken på att någon trycker på foten kännas skrämmande. Det är viktigt för terapeuten att vara medveten om smärtan och att anpassa trycket och tekniken därefter.
 • Varierande känslor: Under en zonterapisession kan känslorna variera beroende på vilken zon som behandlas. Vissa områden kan kännas ömma, stickande eller till och med smärtsamma, medan andra områden kan kännas avslappnande och behagliga.
 • Avslappning: Trots det ovan nämnda kan många patienter känna en djup avslappning under och efter en zonterapisession. Kroppen kan svara på stimuleringen med att slappna av, vilket kan lindra spänningar och smärta.
 • Kortsiktig ökad smärta: I vissa fall kan smärtan eller ömheten tillfälligt öka efter behandlingen. Detta kan bero på att kroppen börjar sin självläkningsprocess. Vanligtvis är denna ökade smärta tillfällig och följs av en period av lindring.
 • Långvarig lättnad: Efter behandlingen kan många människor uppleva en märkbar förbättring i sin fotsmärta, vilket kan vara resultatet av förbättrad blodcirkulation, minskad muskelspänning eller återställning av kroppens energibalans.
 • Förbättrad sömn: Efter en session kan vissa människor uppleva förbättrad sömn, vilket kan vara en bieffekt av den djupa avslappning och stresslättnad som zonterapi kan erbjuda.

 

Zonterapi vid fotsmärta

Zonterpisulor enligt zonterapiprinciper

I över 10 år har Foot Point satt fotens välbefinnande i centrum, genom att utveckla, tillverka och sälja bland annat zonterapisulor i samarbete med akupunktörer och specialister. Våra zonterapisulor kännetecknas av noggrant placerade punkter, taggar och kuddar i specifika mönster. Dessa mönster masserar och stimulerar fötterna med målet att avlasta kroppen, förbättra blodcirkulationen och ämnesomsättningen, vilket i sin tur kan lindra smärtor i hela kroppen. Sulorna erbjuder en behaglig massageupplevelse, vilket skapar optimala förutsättningar för en smärtfri vardag.

Behandlar ömma och trötta fötter med zonterapisulor

Genom att använda ett par zonterapisulor med massageeffekt kan dina ömma och trötta fötter få lindring samtidigt som blodcirkulationen i fötterna och kroppen ökar. Valet av zonterapisulor beror på individens känslighet. Föredrar du en lite kraftigare fotmassage är AMS Zonterapisula säkert något för dig. Om du önskar något mjukare och stötdämpande rekommenderar vi LucasPro Zonterapisula.

Zonterapisulor för hälsporre

Hälsporre leder till intensiv hälsmärta och uppstår på grund av överbelastning av hålfotens sena, vilket skapar en benliknande utväxt under hälen.

För att få en avslappnande fotmassage och samtidigt lindra smärta orsakad av hälsporre ska du använda ett par zonterapisulor med mjuka och stötdämpande hälkuddar. Här rekommenderar vi två av våra mest omtyckta modeller:

Stötdämpande magnetsula av bambu för känsliga fötter 

Zonterapisula MedMera – som att gå på moln

Zonterapisulor för hälsporre